Porto Franco ja Nordecon sõlmisid lepingu Porto Franco esimese maja ehitamise peatöövõtuks
01.07.2019

Porto Franco sõlmis esimese maja ehituse peatöövõtulepingu Nordecon AS-ga: valmimas on Laeva tänava poolne hoone 3 maa-aluse ja 5 maapealse korrusega. Hoone valmib 2020. aasta alguses. Tööde maksumus on 18,5 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

„Praegu on projekteerimis- ja betoonitöid teostanud konsortsium NOBE ja Kontek Int AS ning oleme jõudnud  fassaaditöödeni. Nordeconiga sõlmisime peatöövõtulepingu, et ehitusega kiiremini edasi liikuda ja maja järgmise aasta alguses valmis saada,“ sõnas Porto Franco OÜ juhatuse esimees Rauno Teder. „Valmiva esimese etapi kahel alumisel korrusel hakkavad paiknema kaubandus- ja toitlustuspinnad: kaubanduspinnad pigem vanalinnapoolses ja hoone keskosas ning restoran-kohvik vaatega Admiraliteedi basseini jahisadamale. Hoone kolmele ülemisele korrusele tuleb Norra hotelliketi Citybox hotell, mis avatakse järgmise aasta hooaja alguse eel – 2020. aasta varakevadel.“

„Tallinna reisi- ja kruiisisadama vahetusse lähedusse, vanalinnast vaid kiviviskekaugusele jäävast Porto Francost kujuneb uus linna süda, mis muudab valmides Tallinna ilmet nii siia meritsi saabuvate turistide kui ka kohalike elanike jaoks. Porto Franco avab Tallinna kesklinna lõpuks ometi ka päriselt merele,“ ütles Nordecon ASi juhatuse esimees Gerd Müller. „Oleme selle projekti teostamiseks teinud palju eeltööd, hea meel on nüüd ehitusega peale hakata. Aasta alguses valmiva hoone põhimaht on liigendatud hoone keskel õhulisema-kitsama klaasmahuga, kuhu on planeeritud ka peamised sissekäigud. Porto Franco ehitatakse Leed Gold sertifikaadi standardite järgi ning vastab kõrgetele nõuetele nii keskkonnasäästlikkuse, energiakasutuse, ehituse kui ehitusmaterjalide osas.“

Citybox Tallinn hotelli ca 8500 m2 suurusel kogupinnal  hakkab paiknema 272 tuba, mis teeb sellest suuruselt kaheksanda hotelli Tallinnas. Citybox on uudse kontseptsiooniga innovaatiline täisautomaatne hotell, mis hakkab pakkuma 1–2toalisi ning peretube. Cityboxi hotellid on TripAdvisoris valitud mitmeid kordi reisijate lemmikuks.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Rootsis, Soomes ja Ukrainas. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni 2018. aasta konsolideeritud müügitulu oli 223 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd ligi 660 inimesele. Alates 18.05.2006 on emaettevõtte aktsiad noteeritud NASDAQ Tallinna Börsi põhinimekirjas.